Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme

Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumu yeterli,  dengeli ve sağlıklı beslenme olarak tanımlanır. Yeterli ve dengeli beslenme; 5 gruba ayrılan besinlerin yeterli miktarlarda

Ketojenik Diyet

Ketojenik Diyet

Son yıllarda popülerleşen beslenme biçimlerinden bir tanesi olan ketojenik diyet, 1920’lerde çocuklarda epilepsi nöbetlerinin sıklığını ve etkisini azaltmak için uygulanmıştır. Bir kaç hafta içerisinde ağırlık kaybı ve iştah baskılanmasına katkısı farkedilmiştir. Fakat bu ağırlık kaybının büyük bir bölümünün kas dokusundan ve su kaybından olduğu da ayrıca gözlemlenmiştir.

Polikistik Over Sendromu

Polikistik Over Sendromu

Polikistik over sendromu (PKOS) doğurganlık çağındaki kadınlarda görülen en yaygın endokrin bozukluklardan biridir. Yumurtalıklarda küçük ve iyi huylu çok sayıda kistin oluşumu şeklinde gelişen polikistik over, adet düzenliği ile birlikte kendini belli eden, buna ek olarak kilo artışı, vücut genelinde tüylenme, sivilce oluşumu gibi pek çok şikayetin oluşumuna neden olan bir kadın hastalığıdır.

Bulimia Nervoza

Bulimia Nervoza

Bulimia yiyecekten çok derin psikolojik meseleler ve yoğun bir kontrolsüzlük duygusudur. Yeme-çıkarma olayı ağırlaşabilir, daha sık ve kontrolsüz bir hale gelebilir. Kişilerin bu yeme – çıkarması psikolojik sorunları çözemeyeceklerini düşünmelerinden ve kilo takıntıları olmasından da kaynaklanmaktadır.